tisdag 24 maj 2011

Dag 4 Paris-resan

På dag fyra i Paris var det dags för att se lite av själva staden. Jag och Tobbe tog barnen med oss in till Eiffeltornet. Jaha, sa dem. Det där var ju ganska ointressant... men som tur var var Eiffeltornet inte det egentliga målet utan det var ett museum som var ett stort akvarium. Inte kommer jag ihåg vad det hette men när man gick in där var det en himla massa olika fiskar som man kunde titta på. Det var lyckat både för stora och små! Tobbe gillar ju fiskar och barnen är väldigt fascinerade av hajar. Sen skulle de leta efter Nemo-fisken också och den hittade dem på flera ställen. Så ännu en gång lyckades vi hitta en tur som hela familjen kunde njuta av.































































































Efter en eftermiddag inne i stöket var det dags för oss att åka till lugnet hos farmor och farfar. Barnen var trötta och hungriga och vi var också helt slut. Varje dag fixade Benny kvällsmat till oss vilket var en helt underbar sak att göra. Att slippa tänka på maten underlättar och gör resan bara bättre.



















Utanför deras hus fanns en tomte som barnen skulle se varje gång vi var på väg hem. Vi hittade på roliga historier om den där tomten och varför den satt där.



















Senare på kvällen tog Tobbe och jag en tur in till Saint-Michel och skulle njuta av vimlet. Det var blåsigt och kallt tyvärr men stället tillhör fortfarande våran favorit. Vi hittade ett piano mitt på torget där det satt några och spelade. Paris upphör aldrig att förvåna :)



















Innan vi skulle ta metron hem igen möte vi på några musikanter som spelade. Å vad duktiga dem var! Vilket jubel och från publiken och vilket engagemang från artisterna. Vi var bara tvugna att stanna så länge som möjligt.















Tillslut hade Tobbes en-liters öl runnit ner och dessutom kaffe på det. När vi väl satt på tåget blev det en enda lång mardröm ända fram till dörren :)























Inga kommentarer: